Tekstin koko  pieni normaali iso

 


Juttuja, kuvia ja videoita löydät lisää
Facebook - sivultamme

 

 

 

 

 


               

 

 

                        

 

 

 Toivakassa Kaiken kansan kävelylenkit jatkuvat joka perjantai eli lähdetään porukalla liikkumaan klo 10 Toivakkatalon edestä. Kerran kuussa kävelylenkillä on mukana joku kunnan viranhaltija - helmikuussa 2017 mukaan on lupautunut tekninen johtaja Jukka Paalanen.Tule mukaan liikkumaan yhdessä! 

 

      

 

 

                                    **********************************************'

 

Olipas ihana ilta yhteislaulun ja yhdessäolon merkeissä eilen Toivakan Huikon Helmessä! Vieläkin sydämessä soivat sävelet kuten "Vanhan veräjän luona" ja "Kulkurin valssi."
Yhteislaulattajina toimi Harjun Laulun laulajia ja heistä Matti Siipola isännöi tilaisuutta. Lämpimät ja isot kiitokset teille kaikille ja erityisesti Matille, joka loi tilaisuuteen aivan loistavan tunnelman! Meitä oli yhteensä paikalla viitisenkymmntä laulajaa ja palaute oli pelkästään positiivista. Myös Matti kiitteli innokasta laulajajoukkoa!
Laulu ja musiikki yhdistää, liikuttaa, viihdyttää ja virkistää!

 

 

   

                                         *******************


     

Ikäihmisten tarpeisiin vastauksena käynnistetty asiointiyhteys Jyväskylään jatkuu koko kesän! Tervetuloa kyytiin!

 

 Ensimmäinen asiointi- ja ostosmatkakyyti Toivakasta Jyväskylään toteutui tänään. Aamun kaatosateesta huolimatta saimme pikkubussillisen väkeä matkaan. Jyväskylässä osa jäi asioille keskustaan ja osa lähti tutustumaan uuteen jätti-Prismaan. Itse sain viettää mukavan ja antoisan aamupäivän ikäherran seurana, löysimme hänelle mieluisan kesätakin, minulle Kultaisen Laulukirjan, kävimme kiireettömästi kahvilla ja keskustelimme niin Matissen taiteesta kuin Mika Waltarin kirjallisuudesta. Mitä iloa ja etuoikeutta tunsikaan tästä yhteisestä hetkestä!

Paluumatkalla päätettiin, että asiointikyytejä järjestetään kerran viikossa torstaisin 4.8. 2016 saakka, Toivakasta aina lähtö klo 9, matkan hinta 10 euroa ja suuntana Jyväskylän keskusta ja marketit, Tulkaahan mukaan!

Lämpimät kiitokset kaikille kyydissä mukana olleille ja erityiskiitos liikennöitsijä Jani Rinteelle!

Palautteena kuultua tämän päivän kyydistä; bussi on täynnä tyytyväisiä asiakkaita, sade verotti osallistujia, kyyti on erinomainen asia ja olipa hyvä reissu!

 ASIOINTI- JA OSTOSMATKA JYVÄSKYLÄÄN 


Tarve suoralle asiointi- ja ostoskyydille nousi Toivakan kumppanuuspöydän tekemistä kyselyistä huhtikuussa. Kyyti mahdollistaa mm. asioinnin Kelassa. Tervetuloa!


RETKI HUIKON LAAVULLE 2016
Olipa ihana kevätretki tänään toivakkalaisten ikäihmisten kanssa Huikon laavulle! Kunnan vapaa-aikasihteeri Satu oli tehnyt harmaita aivosoluja aktivoivan rastiradan luontopolulle - kysymyksiä oli niin luonnosta kuin yleistiedosta. Tiesitkö sinä milloin Suomi siirtyi jokavuotiseen kesäaikaan? (v. 1981).
Laavulla oli iloista puheensorinaa sekä lempeää musisointia saksofonilla ja klarinetilla. Lämpimät kiitokset muusikoille!
Lämpimät kiitokset kaikille mukana olleille sekä erityisesti pääjärjestelyistä vastanneelle Eläkeliiton Toivakan yhdistyksen väelle sekä budjetti- ja suunnitteluvastuuta jakaneille kumppanuuspöydän toimijoille. Ja tietty kiitos Huikon kyläseuralle maittavista tarjoiluista!
 

TERVEISET SOPPAA JA SEURUSTELUA - tilaisuudesta 29.4.2016

Vapputerveiset Toivakan Soppaa ja seurustelua - tilaisuudesta!
Hyvässä seurassa nautimme kauniista klarinettimusiikista (isot kiitokset Mikolle), keväisistä yhteislaulusta sekä sydäntä lämmittävistä Mirjan lausumista runoista. Lämpimät kiitokset kaikille ihanille osallistujille sekä vastuuvuorossa olleille Eläkeliiton Toivakan yhdistyksen puuhanaisille Mirjalle ja Raijalle!
Iloista ja aurinkoista Wappu-viikonloppua!

     

         


TIEDOTE IKÄIHMISILLE ILMESTYI 21.4.2016

Toivakan kumppanuuspöydän aloitteesta jaettiin torstaina 21.4. ilmestyneen Paikallisuutisten välissä jokaiseen toivakkalaiseen talouteen "Tiedote Ikäihmisille." Tiedotteessa on tietoa millaista eri toimijoiden tarjoamaa toimintaa Toivakassa on viikottain tarjolla ikäihmisille, tärkeitä yhteystietoja sekä isompia tulossa olevia tapahtumia. Kiitos Toivakan kunta ja hyvä Toivakan kumppanuuspöytä! TEMPAUS 7.4.2016 K-market Perälässä

Olipas ihanaa jalkautua porukalla tapaamaan ikäihmisiä siellä missä he luontaisestikin liikkuvat eli ruokakaupassa!
Toivakan kumppanuuspöydän väki vietti neljä tuntia eri kokoonpanoilla K-market Perälän aulatilassa haastatellen ikäihmisiä kunnan kehittämisen näkökulmasta sekä keräten heiltä Elämäntaitoja valtakunnalliseen kampanjaan. Ihania kohtaamisia ja tärkeitä yhdessäolon hetkiä - tässä oltiin monen asian ytimessä. Lämpimät kiitokset kaikille mukana olleille järjestäjille sekä kanssamme hetken viettäneille toivakkalaisille ikäihmisille!
 

           

 

VAPAAEHTOISTOIMINTA TÄNÄÄN JA HUOMENNA - TILAISUUS 12.2.2016 

Perjantaina 12.2. Toivakan seurakuntakodille kokoontui reilu parikymmentä osallistujaa kuulemaan ajankohtaista tietoa vapaaehtoistoiminnasta sekä mm. sen hyvinvointivaikutuksista. Tilaisuuden kouluttajana toimi Anne Laimio. Tässä muutamia poimintoja osallistujien palautteista:
tilaisuus avasi tietoa vapaaehtoistyöstä
pidin, herätti ajatuksia
liian teoreettinen
* jäin kaipaamaan käytännön vinkkejä
* hyvä asiatuntemus alustajalla
* tästä on hyvä jatkaa työstämään asiaa

Lämpimät kiitokset kaikille osallistujille sekä tilaisuuden järjestäjille (Toivakan seurakunta ja kunta)!

     
 

SOPPAA JA SEURUSTELUA 4.12.2015
- kaikille toivakkalaisille ikäihmisille avoin tilaisuus

    

Kotisillan kerhohuoneelle kokoonnuttiin viime perjantaina juhlaviin tunnelmiin; samalla kertaa vietimme sekä Itsenäisyyspäivän juhlaa että pikkujouluja. Mahat täyttyivät makoisasta joulupuurosta ja mieltä ilahduttivat jouluiset yhteislaulut, tonttuleikit, itsenäisyyspäivän koristeiden teko sekä Miika pastorin kauniit sanat. Kaiken kruununa oli se, että koimme ja teimme tämän yhdessä. Lämpimät kiitokset kaikille osallistujille sekä järjestelyväelle! 
Jatkamme Toivakassa Soppaa ja seurustelua - toimintaa ensi vuonnakin kerran kuussa. 

 
 

SOPPAA JA SEURUSTELUA 13.11.2015 
- kaikille toivakkalaisille ikäihmisille avoin tilaisuus

        

Perjantaina 13.11. Kotisillan kerhohuoneelle oli tarjolla Soppaa ja seurustelua. Meitä oli yhteensä 18 osallistujaa ja tunnelma oli taas lämmin ja kotoinen. Yhteiseen hetkeen sisältyi sopan ja seurustelun lisäksi käsien hemmotteluhoitoa, yhteislaulua Laulusta voimaa - cd:n ja Reijon säestyksellä. Kiitos kaikille mukana olleille ikäihmisille että järjestäjille! Tavataan taas samoissa merkeissä 4.12.2015!


SOPPAA JA SEURUSTELUA 9.10.2015
- kaikille toivakkalaisille ikäihmisille avoin tilaisuus


         

Perjantaina 9.10.2015 Kotisillan kerhohuoneen ovella Soppaa ja seurustelua - tilaisuuteen osallistuvia oli vastassa kotoinen, vastaleivotun omenapiirakan tuoksu sekä tervetulleeksi kättelijät Toivakan kumppanuuspöydästä. Ensimmäinen Soppaa ja seurustelua - tilaisuus kokosi yhteen reilun parikymmentä lähialueen ikäihmistä nauttimaan keittolounaasta sekä leppoisasta yhdessäolosta sekä kevyestä ohjelmasta. Tilaisuuden piristyksenä saimme kuulla 6-luokkalaisten lauluesityksiä. Tilaisuuden ideoi, suunnitteli ja toteutti Toivakan kumppanuuspöytä, joka muodostuu alueen eri toimijoista (kunta, yhdistyksiä, seurakunnat, hankkeemme sekä asiasta kiinnostuneet kuntalaiset).

 
Tule mukaan – sinua odotetaan!

 


KYLÄKAHVILASSA KOHDATTIIN 22.5.2015

Toivakan upea Vanha Pappila tarjosi hienon ympäristön kaikille ikäihmisille avoimen Kyläkahvilan toteuttamiselle. Keväisen kaunis sää myös suosi meitä. Kyläkahvilassa mm. lauloimme yhdessä keväisiä lauluja, Irja Lambergin ohjaamana tuolijumppasimme ja Miika Huotari piti kauniin hartaushetken. Osallistujia tuli paikalle parisenkymmentä ja heiltä kerätyn palautteen mukaan parasta oli jumppahetki ja yhdessäolo. Kiitos kaikille osallistujille sekä käytännön järjestelyihin osallistuneille!                                        

RETKI LEIVONMÄEN KANSALLISPUISTOON 7.5.2015

Retkeilimme toivakkalaisten ikäihmisten kanssa Leivonmäen kansallispuistossa torstaina 7.5.2015. Mukana matkassa oli reilu 40 osallistujaa. Kaatosadetta oli ennustettu mutta poutasään saimme. Kirveslammen 1,7 kilometrin mittaisen lenkin kiersi suurin osa mukana olleista. Harjujärven rannalla nautimme nokipannukahvit, makoisia spelttisämpylöitä ja maistuvia makkaroita. Retki sai myönteistä palautetta kuten "Vallan mahtava retki" ja Yksi parhaista retkistä ikinä!"

Retki oli hieno osoitus yhteistyöstä eli retken järjestelyihin ja kustannuksiin osallistuivat Toivakan kumppanuuspöydässä mukana olevat eri sektoreiden toimijatahot. Yhteistyössä on voimaa! 

 
 

 
 

 IKÄIHMISTEN KUMPPANUUSKAHVILA 

Toivakassa kokoonnuttiin perjantaina 12.12.2014 ikäihmisten kumppanuuskahvilaan seurakuntakodille. Paikalle saapui parikymmentä osallistujaa. Yhdessä nautimme tonttuisista leikeistä, joulupuurosta, joululauluista, jaetuista joulumuistoista sekä yhdessä olemisesta. Keräsimme myös osallistujilta toiveita millaista ikäihmisille suunnattua toimintaa he toivoisivat Toivakkaan. Kiitos kaikille mukana olleille lämminhenkisestä ja joulun tunnelmaan virittäneestä tapaamisesta! 


 ALOITUSSEMINAARI 

Kehitytään kimpassa -hankkeen aloitusseminaari järjestettiin 3.9.2014 Toivakan seurakuntakodilla. Seminaarin avasi ja tervetuliassanat lausui perusturvajohtaja Heli Kantola. Sairaanhoitaja Johanna Kinnunen kertoi ikäihmisten terveyteen liittyvistä asioista ja muistutteli miten omilla valinnoilla voi vaikuttaa hyvinvointiin. Palveluohjaaja Eine Vesander antoi vinkkejä ja tietoa mistä voi saada voimavaroja ja iloa arkeen. Pienen virkistystuokion jälkeen esiteltiin osallistujille Kehitytään kimpassa -hanke ja samalla toivotettiin kaikki toivakkalaisten ikäihmisten hyvinvoinnin edistämisestä kiinnostuneet mukaan 17.9.2014 alkavaan kumppanuuspöytätyöskentelyyn. Kahvitusten lomassa yllätysnumerona saimme kuulla lapsikuorolaulua. Seminaarissa oli reilu viisikymmentä osallistujaa ja tunnelma seurakuntakodilla oli lämmin ja kotoinen. Kiitos kaikille osallistujille!  

 

 

 
 

 

Uutiset

Kehitytään kimpassa - hanke on päättynyt

Lue lisää...


Kehitytään kimpassa - hankkeen loppujulkaisu on ilmestynyt

Lue lisää...