Tekstin koko  pieni normaali isoJuttuja, kuvia ja videoita löydät lisää
Facebook-sivultamme!

 

                    

Kevätsäveliä yhteislaulukonsertti 18.5.2017 seurakuntatalolla

Kevätsäveliä yhteislaulukonsertissa esiintyivät Viitavirkut ja Suovanlahden kuoro sekä sahasoittaja Tapio Ikäheimonen ja huuliharpun soittaja Olli Niskanen. Konsertin juonsi Ansa Litendahl ja kirjoitustulkkaus  helpotti konsertin seuraamista.

Konsertin alkupuolella kuultiin kuorojen esittäminä  Kevätsointuja, Leivo, Tuoksuvat tuomien, Äideistä parhain, Perhonen Haagassa, Onni ja Lumous. Yhteislauluina laulettiin Tuuli hiljaa henkäilee, Muurari ja Rantakoivun alla.

Kahvitarjolun jälkeen ohjelmassa oli sahansoittjaja ja huuliharpun soittoa. Toiselle jaksolla kuorot esittivät Kosken sillalla, Keiteleen rannat, Kolimajärven valssi, Kaunis kotimaani, Keitele-valssi ja Karjalan kunnailla. Yhteislauluina laulettiin Rantamökissä, Iltatuulen viesti ja Kultainen nuoruus. Konsertti päättyi Ansa Litendahlin pitämään hartauteen.

Seurakuntasali oli täynnä kuulijoita ja laulajia. Konsertin jälkeen todettiinkin kevään alkaneen laulettjujen kevätlaulujen myötä. Toivottavasti kevätkonsertista tulee samanlainen perinne kuin  kumppanuuspöydässä ideoiduista kylätapahtumista on tullut.

Suuret kiitokset esiintyjille ja lämpimät kiitokset järjestelyissä mukana olleille kumppanuuspöytäläisille. Tämä tapahtuma oli kumppanuutta parhaimmillaan. Tästä on hieno jatkaa!

   

   

 

   

Seniorimessut 4.5.2017 seurakuntatalolla

Ohjelmassa on, mm. Ruoki aivojasi - ravitsemusta ja aivopulmailua yhdistelevä toiminnallinen luento, Reijo Vähälän ”Sellaista elämä on” -esitys, esittelypöytiä (myös tuotteita myynnissä) ja kahvitarjoilu.

Lämpimästi tervetuloa!

  

  

Kylätapahtuma Kymönkoskella 4.4.2017 
 
Kymönkosken nuorisoseurantalon sali oli ääriään myöten täynnä, kun kyläiset ja muualtakin saapuneet kokoontuivat yhteiseen kylätahtumaan teemalla ”näkeminen ja hahmottaminen”. Susanna Turkkila Keski-Suomen Näkövammaiset ry:stä kertoi havainnollisesti aiheesta. Monipuolisten musiikkiesitysten (Anna Karjalainen, Tapio Ikäheimonen ja Matti Paananen), yhteislaulujen ja aivojumpan lisäksi kuulimme tietoiskuja mm. kuulosta, omatoimisesta pulssin mittaamisesta, Keski-Suomen muistiyhdistyksen toiminnasta Viitasaarella ja Apetta aivoille- hankkeesta.  Paikallisten yhdistysten toiminnasta kerrottiin esittelypisteissä ja emännät huolehtivat, että kahvipöytä notkui runsaista tarjoiluista. Ansa Litendahlin pitämän hartaushetken jälkeen tilaisuus päättyi upeasti yhdessä laulettuun Keski-Suomen lauluun.

Sydämelliset kiitokset kaikille yhteiseen kylätapahtumaan osallistuneille ja esiintyjille. Kiitokset myös kumppanuuspöytäläisille sekä Näkövammaisten kerholle ja kyläläisille tapahtuman järjestelyistä.  

 
    
 
    
 
 
 
 Tapahtuman mainos löytyy isompana tästä
 

 

                                                      2016

 

Eläkeikäisten Joulujuhla Seurakuntatalolla ke 14.12.2016 klo 13–14.30

Puuro- ja kahvitarjoilu  klo 12.30 alkaen.  Ohjelmallinen osuus alkaa klo 13. Linja-autokuljetus (3€ / meno-paluu) Päiväkeskus - Keskitie- seurakuntatalo, lähtee klo 12.30 Päiväkeskukselta. Ilmoittaudu kuljetukseen 13.12.2016 mennessä puh. 040 182 7303.

Tervetuloa!

 
 
 
 
Yhdistys ajan tasalle Kari Loimun kanssa!
 
Yhdistyslaki ja sen muutosten vaikutus yhdistystoimintaan -verkkoluento tiistaina 1.11.2016 klo 16.30–19.00, Viitasaaren kaupungintalon valtuustosali, Keskitie 10, Viitasaari
 
Ohjelma
16.30 Kahvitarjoilu, Viitasaaren 4H-yhdistys
16.45 Tervetuloa ja ajankohtaista yhdistyksille, Viitasaaren kaupunki
17.00 Verkkoluento, Kari Loimu
19.00 Tilaisuus päättyy
 
Osallistumismaksu: 15 €/hlö, KYT:n jäsenjärjestöille10 €/hlö.
Huom! Viitasaaren kaupunki tukee viitasaarelaisia yhdistyksiä ja maksaa heidän osallistumismaksunsa.
 
Ilmoittautumiset: 14.10.2016 mennessä katariina.luoto@kyt.fi tai 0400 365 760. Kerrothan ilmoittautuessasi laskutusosoitteesi, yhdistyksen nimen ja oletko KYT:n jäsenjärjestöstä. Mainitsethan, mikäli olet Viitasaarella toimivan yhdistyksen edustaja.Peruuttamattomasta ilmoittautumisesta laskutetaan suoraan ilmoittautunutta 15€.
 
Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Viitasaaren kaupunki, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry ja Viitasaaren 4H-yhdistys. Verkkoluento lähetetään suorana Kansalaistoiminnankeskus Matarasta Jyväskylästä.

 

 

Koulutuksen mainos löytyy isompana  tästä

 

VANHUSTENVIIKON JUHLA 

Tiistaina 4.10.2016 Nuorisotalon teatteri (Koulukuja 8, Viitasaari)

Viitasaarella Vanhustenviikon juhlassa saimme nähdä Heikki Luoman käsikirjoittaman, Matti Linnan ohjaaman ja kansalaisopiston senioriteatterin esittämän näytelmän Kahen akan loukussa. Väliajalla nautimme kaupungin ja seurakunnan tarjoamat kahvit.

Näytelmän Veijo tuntui olevan useammankin kuin kahden akan (äidin ja vaimon) loukussa. Onneksi tarinalle löytyi lopulta kaikkia osapuolia tyydyttävä onnellinen loppu.

Näytelmä keräsi runsaat 80 innokasta ja ihastunutta katsojaa. Olipa joku katsomassa näytelmää jo 4. kertaa, mutta mukana oli myös ensikertalaisia. Huumoripitoinen, mukava näytelmää rohkeine esiintyjineen sai katsojilta raikuvat suosionosoitukset ja paljon kiitosta. Näyttelijät olivat ahkeroineet harjoituksissa ja vanhustenviikon tämän vuotinen teema, Tekee mieli oppia, on tullut heille varmasti tutuksi.

Kiitokset esiintyjille ja kaikille osallistujille! 

 

ELÄKKEELLÄKIN ON ELÄMÄÄ!

Keskiviikkona 21.9.2016 klo 14 Viitasaari Areena (Urheilutie 9, Viitasaari)

Tapahtuma keräsi Viitasaari Areenalle lähes kolmesataa henkilöä kuuntelemaan Risto Laitilan esitystä oman hyvinvoinnin edistämisestä, johon voimme jokainen itse vaikuttaa esim. liikunta- ja ruokailutottumuksilla sosiaalista verkostoamme unohtamatta. Tilaisuudessa esitettiin myös paikallisin voimin tehty Minun elämä, meidän elämä -video, joka kuvasi hyvin päihteiden käyttöön liittyviä ongelmia ja miten asia voidaan ottaa puheeksi sekä etsiä keinoja tilanteen parantamiseksi. 

Vesa Ruotsalainen vaimonsa säestämänä esitti tuttuja lauluja, osallistujat tutustuivat pienimuotoisilla messuilla paikallisten yhdistysten/toimijoiden toimintaan ja samalla tavattiin tuttuja ja vaihdettiin kuulumisia. 

 

  

  


Ohjelmassa: 

TV-lääkäri Risto Laitilan esitys

Minun elämä, meidän elämä -videon ensinäytös

Musiikillisia elämyksiä tarjoaa Vesa Ruotsalainen

Eläkeikäisille suunnattuja esittelypöytiä

Kahvio, ei sisäänpääsymaksua!

 

 

   

 LIIKUNNASTA ILOA ELÄKEIKÄISILLE

          Torstaina 8.9.2016 klo 9-14.30

Liikuntapäivää vietettiin aurinkoisessa syyssäässä. Suosituin tapahtuma liikuntapäivässä oli urheilukentällä käydyt kisat ja erityisesti saappaanheittoon oli jonoa. Samassa yhteydessä julkistettiin vanhusneuvoston valitsema vuoden eläkeläiskuntoilija. Päivä päätettiin mehu- ja omenatarjoiluun sekä kaikkien urheilukentän tapahtumaan osallistuneiden kesken suoritettuun uimahallilippujen arvontaan.

Onnea voittajille ja kiitokset kaikille päivään osallistuneille. Meitä oli yhteensä noin 90!

  

 

 

            

 

Liikuntapäivän ohjelma:

Vanha voimailusali
klo 9-10 ohjattua laitteiden käyttöä, ei maksua
Areena
klo 10.30–11 seniorijumppa
klo 11–12 toimintakyvyn testausta, tietoa liikuntaryhmistä, Muistiyhdistyksen toimintapiste
Mehutarjoilu!
Uimahalli
klo 14 ohjattu vesijumppa (sisäänpääsymaksulla)
Keskusurheilukenttä 
klo 13–14.30 alkujumppa, alkuvenyttely, hevosenkengän heittoa, saappaanheittoa, kahvakiekkoa, luuta-curlingia, sauvakävelyn ohjausta, frisbeekiekon heittoa koriin yms.
Mehutarjoilu ja arvontaa!
 
Mukaan voit tulla myös rollaattorin tai kävelysauvojen kanssa.
 
 
Piirros: Eloisa ikä -ohjelma / Minna Risku
 
 

Tapahtuman mainos löytyy tästä 

  

 ****

 

                SENIORIMESSUT

     13.4.2016 klo 13-15 SEURAKUNTATALOLLA

               

                    Tervetuloa!

  

KEIHÄRINKOSKEN KYLÄTAPAHTUMA 30.3.2016

Ikäihmisten kevättapahtuma järjestettiin 30.3.2016 Keihärinkosken kylätalolla. Sateisesta säästä ja kelirikosta huolimatta paikalle saapui lähes 80 innokasta osallistujaa.  Alkukahvittelun ja Tuulikin tervetulotoivotuksen jälkeen aloitettiin yhteisellä Viitasaari-laululla. Seijan säestyksellä ja kirjoitustulkkien seinälle heijastamien laulun sanojen myötä laulut raikuivat kuin jo pitempäänkin harjoitelleelta kuorolta.  

Margit Kuuloliitosta kertoi asiaa ikäkuulosta ja Taru sai koko salin osallistumaan innokkaasti aivojumppaan sekä musiikkiliikuntaan. Liljan ja Maunon sketsi ”Puistonpenkillä” kirvoitti nauruhermoja ja vaikka leskirouva ei löytänytkään kolmatta aviomiestä, niin tarinalla oli onnellinen loppu.

Keväisten yhteislaulujen jälkeen päästiin jaloittelemaan ja tutustumaan paikallisten yhdistysten toimintaan ja tuotteisiin.  Taru jakoi lisävinkkejä aivojumppaan ja Elina esitteli uusia pienapuvälineitä. Keihärinkosken kyläyhdistyksen aktiiviset naiset olivat leiponeet ja osallistujat pääsivät kahvittelemaan uudelleen tuoreiden pullien kera.  Monenlaisia leivonnaisia oli myytävänä myös kotiin vietäväksi ja monessa kodissa iltakahvit nautittiin varmasti karjalanpiirakoiden, pullien, kakkujen, piiraiden ja leivän kera.

Lopuksi Ansa piti hartaushetken ja samalla oli mahdollisuus osallistua yhteisvastuukeräykseen. Yhteisen iltapäivän päätimme Keski-Suomen kotiseutulauluun. Tilaisuudessa oli lämmin tunnelma ja siitä jäi varmasti kaikille hyvä mieli. Yksi osallistuja kiteytti palautteen lyhyesti ”parasta  ikinä”. Mitäpä siihen on lisäämistä.

Sydämelliset kiitokset kaikille osallistujille, kyläyhdistykselle, säestäjälle, esiintyjille, kirjoitustulkeille ja kumppanuuspöytäläisille tapahtuman järjestelyistä ja toteuttamisesta.  Tästä on hyvä jatkaa. 

 

  

  

  

  

                                   2015

   

Joulunajan esteetön yhteislaulukonsertti

            Tunne Joulun kosketus

Viitasaaren seurakuntatalolla 10.12.2015 

Viitasaaren seurakuntatalo täyttyi iloisesta puheensorinasta, kun lähes kaksisataa osallistujaa kerääntyi esteettömään joulunajan yhteislaulukonserttiin.

Konsertissa hyödynnettiin äänentoistoa ja induktiosilmukkaa, pistekirjoitusta, isotekstisiä laulunsanoja, seinälle heijastettavia Alpo Syväsen upeita valokuvia, viittomakieltä ja kirjoitustulkkausta. Niin silmille, korville kuin maku- ja tuoksunystyröillekin tarjottiin jouluista nautittavaa, sillä ennen konserttia nautittiin jouluglögit ja kahvit.

Konsertin ohjelmisto oli koottu paikallisista esiintyjistä. Konsertissa kuultiin esityksiä Viitasaaren Veteraanilaulajilta, Anne Niskaselta (huilu) ja Kari Keurulaiselta (haitari), kansalaisopiston Laulelmaryhmältä, sekä Rauni Tuomiselta (haitari) ja Veikko Reiniltä (viulu). Esitysten lisäksi laulettiin tuttuja, jouluisia yhteislauluja.  Konsertin juonsi diakoni Ansa Litendahl ja yhteislaulujen säestäjänä toimi Helena Kuokkanen.

Lämpimät kiitokset kaikille järjestelyihin osallistuneille, esiintyjille ja konserttiyleisölle.  Ilta oli elämyksellinen kokemus ja viritti kuulijat joulun odotukseen. 

 

      

          

 

 

 

TOIMINNALLINEN MUSIIKKIHETKI 22.10.2015  PÄIVÄKESKUKSESSA

 
Musiikki on muutakin kuin ääntä - se näkyy, tuntuu, koskettaa ja liikuttaa. 
 
Heini Siltainsuu TunneMusiikki -projektista johdatti täyden salillisen osallistujia kokemaan ja lähestymään musiikkia uudella tapaa. Ystävyyden köysi, maalipensselit ja värikkäät sifonkihuivit heiluivat ahkerasti musiikin tahdissa. Reippaan liikunnan ja laulamisen jälkeen yhteinen kahvihetki tuntui ansaitulta palkinnolta.  
 
Kiitokset Heinille, kirjoitustulkeille, järjestelyissä mukana olleille ja  aktiivisille osallistujille. Maalipensselillekin löytyi tänään uusi käyttämuoto.
 
 
   
 
    

 

 IKÄIHMISTEN ELORIEHA SUOVANLAHDELLA 20.8.2015

Suovanlahden maamiesseurantalolla järjestettiin 20.8.2015 Ikäihmisten Elorieha, joka keräsi seurantalolle yli sata osallistujaa. Ohjelmaa tarjosivat Veli-Matti Linnan ohjaama Suovanlahden kuoro ja Senioriteatteri.  Taru Boman veti musiikkiliikuntaa ja Margit Hassinen Kuuloliitosta kertoi kuuloasioista. Yhteislaulujen, kahvittelun ja tuttujen tapaamisten lisäksi oli mahdollisuus kierrellä paikallisten yhdistysten esittelypisteissä ja tutustua kuulon apuvälineisiin sekä aivojumpan saloihin. Kirjoitustulkkaus helpotti ohjelman seurantaa.  Sydämelliset kiitokset kaikille esiintyjille, järjestelyihin osallistuneilla, emännille, yhdistysten esittelypisteiden esittelijöille ja kaikille osallistujille! Saimme viettää yhdessä monipuolisen ja kesäisen iltapäivän.

 

     

      

 

IKÄIHMISTEN KEVÄTTAPAHTUMA KEITELEPOHJASSA 29.4.2015

Keitelepohjan nuorisoseurantalolla järjestettiin 29.4.2015 Ikäihmisten kevättapahtuma, joka koleasta säästä huolimatta keräsi salin täydeltä (lähes 60) osallistujia. Ohjelmassa oli Kuuloliiton Margit Hassisen tietoisku ikäkuulosta, Ari Paanasen musisointia, musiikkiliikuntaa, esittelypisteitä apuvälineistä ja terveellisestä ravitsemuksesta, toimintapisteitä (aivojumppaa, pallonheittoa, purkinupotusta) sekä yhteislauluja. Iloinen puheensorina täytti seurantalon ja vapputunnelmissa tavattiin myös tuttuja ja vaihdettiin kuulumisia. Sydämelliset kiitokset kaikille osallistujille ja järjestelyissä mukana olleille.

  

    

    

 

                              2014   

 

HYVINVOINTIA IKÄIHMISILLE -SEMINAARI 1.10.2014

Pihtiputaan ja Viitasaaren yhteinen aloitusseminaari järjestettiin keskiviikkona 1.10.2014 Viitasaaren kaupungintalolla. Seminaarin avasi ja hyvinvointi-teemaan johdatteli Wiitaunioinin perusturvan toimialajohtaja Marja Laurila. Johtava lääkäri Raija Toiviainen puolestaan kertoi hyvinvoinnista lääkärin näkökulmasta. Päiväkeskusohjaajat Taru Boman ja Riitta Höykinpuro ohjaaman virkistystuokion (kuva) jälkeen seniorineuvojat Elina Niiranen ja Jonna Kekkonen kertoivat omasta työstään sekä kotona asumisen tueksi annettavista palveluista.

Seminaarin lopuksi Minna ja Tuija esittelivät Kehitytään kimpassa -hankkeen ja toivottivat samalla kaikki ikäihmisten hyvinvoinnin edistämisestä kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan kumppanuuspöytätyöskentelyyn. Pihtiputaan ensimmäinen kumppanuuspöytä kokoontuu tiistaina 21.10.2014 klo 13 palvelukeskus Sopukassa ja Viitasaaaren kumppanuuspöytä keskiviikkona 22.10.2014 klo 13 Viitasaaren kaupungintalolla. Seminaarissa oli noin 100 osallistujaa ja heiltä saatu palaute oli hyvin myönteistä. Lämmin kiitos kaikille osallistujille! 
    

 

Uutiset

Kehitytään kimpassa - hanke on päättynyt

Lue lisää...


Kehitytään kimpassa - hankkeen loppujulkaisu on ilmestynyt

Lue lisää...